تیتر20- شرکت فولاد خوزستان از بزرگترین عرضه کننده های شمش فولادی کشور محسوب می شود که از آن به عنوان دومین قطب تولید فولاد میانی هم یاد می شود. اما با توجه به ظرفیت موجود در این مجموعه و همچنین دسترسی آسان به بازارهای جهانی به واسطه نزدیکی به آب دریاها استراتژی توسعه حداکثری در این مجموعه در دستور کار قرار گرفته است.
با اجرای این استراتژی ها، فولاد خوزستان در مسیر افزایش تولید و توسعه پایدار گام برمی دارد.
در نتیجه این استراتژی اعلام شده، فولاد خوزستان قصد دارد تا سال 1410 ظرفیت تولید خود را از 4 به 13.6 میلیون تن افزایش دهد. این رشد چشمگیر، تنها در صورتی امکان پذیر است که چالش های ذکر شده کاهش یابد و زیرساخت های ضروری فراهم شده است. احداث شهرک صنعتی خصوصی با محوریت فولاد سبز و اقتصاد چرخشی یکی از برنامه های اساسی این شرکت است که می تواند به عنوان یک الگوی پایدار و موفق در صنعت فولاد ایران شناخته شود.
اصلی ترین تفکر پشت این استراتژی می تواند افزایش سهم تولید در زنجیره ارزش فولاد و درادامه توسعه بازارهای صادراتی دانست .
در همین زمینه فولاد خوزستان گام های اساسی ای را برداشته است که می توان از آن ها به عنوان بستری برای تحقق چشم انداز 1410 نام برد.
یکی از اصلی ترین تصمیمات در این مجموعه، ورود به حوزه معادن بود که می تواند بر تامین پایدار مواد اولیه اثر مستقیم داشته باشد. پس از آن شاید اصلی ترین اتفاق استارت پروژه زمزم3 و بهره برداری از این مگامدول تولید آهن اسفنجی بود.
فولاد خوزستان با بهره برداری از این پروژه علاوه بر تامین نیاز خود در حوزه آهن اسفنجی، در تامین نیاز کشور هم تاثیر گذار خواهد بود. درواقع بهره برداری از این پروژه به نوعی به توسعه در حلقه های بعدی باز می گردد که منجر به تولید پایدار خواهد شد.
افزایش بهره وری و حضور گسترده تر در بازارهای جهانی از مهمترین مسائلی است که فولاد خوزستان آن را دنبال می کند. از سویی دیگر این مجموعه اقتصاد دریا محور را دنبال می کند تا بتواند از این فرصت با افزایش تولید خود بیشترین بهره برداری را داشته باشد .
البته باید به این نکته توجه داشت که تنها افزایش تولید دستاورد این استراتژی نخواهد بود بلکه به دنبال آن فولاد خوزستان می تواند نقش خود در توسعه اجتماعی استان را هم افزایش دهد. همچنین با افزایش تولید وفروش و صادرات در استراتژی 1410، این مجموعه میزان درامد استان را هم ارتقا می دهد. در واقع استراتژی 1410 فولاد خوزستان به صورت مستقیم منجر به توسعه این مجموعه می شود و به صورت غیر مستقیم توسعه صنایع پایین دستی و اشتغالزایی را به همراه دارد. درواقع این استراتژی یک تیر و چند نشانی است که فولاد خوزستان آن را در دستور کار خود قرار داده است.
از سویی دیگر باید به این نکته توجه داشت که مدیران توسعه ای بدنبال خلق استراتژی ای هستند که بتوانند به توسعه حداکثری را محقق کنند. چنین نگاهی باعث می شود تا تمامی ابعاد توسعه به موازات یکدیگر پیش بروند. درواقع این شرکت با بهینه سازی استفاده از منابع و ارتقای کارایی در بخش های مختلف، به دنبال کاهش هزینه ها و افزایش تولید است. استراتژی افزایش بهره وری منابع با بهبود فرآیندهای کاری و استفاده بهینه از منابع، به بهبود عملکرد کلی منجر می شود.
درنهایت آن طور که مشخص است مجموعه های بزرگ همچون فولاد خوزستان خود را برای چشم انداز 1410 و یک توسعه بزرگ در صنعت فولاد کشور آماده می کنند که اقدامات این روزها می تواند بر توان رقابتی آن چشم انداز و تصاحب بازارهای بیشتر نقش بسیاری داشته باشد.